Show menu

Nieuws

Sonsbeek Parkcast: podcast over rijke geschiedenis van Arnhems stadspark

In de podcastserie ‘Sonsbeek Parkcast’ wandelt de luisteraar in zeven afleveringen door het verleden, heden en de toekomst van Sonsbeek. Programmamaker Edwin Verdurmen loopt iedere aflevering met een expert door het park langs opmerkelijke plekken. ‘Door het maken van deze podcast wil ik dieper in de geschiedenis van het park duiken.’

De serie wordt qua inhoud chronologisch opgebouwd vanaf het ontstaan van de stuwwal, door de rijke historie heen tot aan het heden. Ook is er aandacht voor de toekomst van het park, want klimaatverandering en toenemende recreatieve druk zijn de uitdagingen van deze tijd. Naast het landschap en de historie, komen ook de natuur en cultuur in het park aan bod.

Groene Huiskamer
‘Mijn persoonlijke motivatie om de Sonsbeek Parkcast te maken komt voort uit mijn liefde voor en interesse in de Arnhemse parken en Sonsbeek in het bijzonder,’ vertelt Verdurmen. ‘Sinds ik in 1997 in Arnhem ben komen wonen is dit park een soort groene huiskamer voor me geworden.’ Hij hoopt door het maken van deze podcast beter te begrijpen hoe het park in al zijn aspecten tot stand is gekomen.

Naar verwachting komt de eerste aflevering eind april 2024 online. Daarna verschijnt er elke vrijdag een nieuwe aflevering.