Show menu

Nieuws

Opnames voor documentaire over SPAAK in volle gang

Olga Tops werkt aan een tweeluik over SPAAK, het jongerentheater van het Thomas a Kempis college in Arnhem. SPAAK viert in 2024 met het stuk Dracula haar dertigjarige jubileum. “In een wereld die met name voor jongeren soms lastig is, wil ik laten zien hoe het samenwerken aan een theatervoorstelling je kan verrijken.”

Sonsbeek Parkcast: podcast over rijke geschiedenis van Arnhems stadspark

In de podcastserie ‘Sonsbeek Parkcast’ wandelt de luisteraar in zeven afleveringen door het verleden, heden en de toekomst van Sonsbeek. Programmamaker Edwin Verdurmen loopt iedere aflevering met een expert door het park langs opmerkelijke plekken. ‘Door het maken van deze podcast wil ik dieper in de geschiedenis van het park duiken.’

Arnhemse Stadsgesprekken: ‘Racisme voorbij’

‘Racisme voorbij’, dat is het thema wat centraal staat tijdens het Arnhemse stadsgesprek op dinsdag 19 maart in Rozet. Als onderdeel van de Week Tegen Racisme zullen er verschillende vragen rondom dit thema besproken worden. Hoe leren we uit het verleden om racisme in de toekomst te verminderen?

Een inkijkje in het leven op het woonwagenkamp

Er leven allerlei ideeën over de moraal en de cultuur van mensen die in een woonwagen wonen. Maar of die ideeën overeenkomen met de werkelijkheid bestaat weinig aandacht voor. Daarom gaat fotograaf Suzanne Valkenburg een platform creëren waar het grote publiek, de burger én de woonwagenbewoners elkaar kunnen ontmoeten.