Show menu

Nieuws

Nieuws:
Arnhem gaat door met lokaal mediafonds

Met grote vreugde heeft het bestuur van Mediafonds Arnhem het nieuws vernomen dat het gemeentebestuur van plan is de komende vier jaar het fonds te blijven financieren. Het fonds, dat sinds 1 september 2021 actief is, kan daardoor vernieuwende journalistieke producties over Arnhem financieel blijven ondersteunen.

Gepubliceerd: ‘Op pad door de stad. Hoe leuk is dat?’

‘Ideaal door Arnhem’ is de titel van een serie videoportretten van Arnhemmers met een handicap. Arnhem wil graag een inclusieve stad zijn, maar hoe ervaren mensen met een beperking onze stad? Deze zesdelige videoportretten geeft inzicht wat er goed gaat of beter geregeld kan worden in onze stad.

In aantocht:
Wat heeft Arnhem
culturele makers te bieden?

Standplaats Arnhem is een journalistiek onderzoek naar hoe creatieve en culturele makers het werken in Arnhem ervaren. In deze serie portretten komen vijftien makers met verschillende rollen in het culturele werkveld aan het woord. Wat heeft de stad hen te bieden of wat was hun reden om elders te gaan werken? (Foto: Sophie Vermeulen)
Foto: Sophie Vermeulen

In aantocht

‘Schaduw Volk’; een documentaire over dakloosheid

Schaduw Volk is een korte documentaire van de van oorsprong Arnhemse documentairemaker Gus Wickerhoff waarin het verhaal van de stadsnomade Jan wordt verteld. Jan is een 23-jarige jongen die door diverse tegenslagen in het leven in een tent is beland in het Stadsblokkenpark naast de Rijn in Arnhem.