Show menu

Nieuws

Arnhemse Stadsgesprekken: 'Racisme voorbij'

‘Racisme voorbij’, dat is het thema wat centraal staat tijdens het Arnhemse stadsgesprek op dinsdag 19 maart in Rozet. Als onderdeel van de Week Tegen Racisme zullen er verschillende vragen rondom dit thema besproken worden. Hoe leren we uit het verleden om racisme in de toekomst te verminderen?

Tijdens deze avond gaat moderator Lan Lan Zhang in gesprek met Sahar Noor en Farida Nabibaks. Noor is een expert op het gebied van weerbaarheid, discriminatie, uitsluiting en inclusie en Nabibaks verdiept zich vanuit haar rol als artistiek leider bij Reframing HERstory Art Foundation in de doorwerking van het koloniaal- en slavernijverleden.

Verschillende denkbeelden
Arnhemse Stadsgesprekken is een onafhankelijk initiatief door en voor inwoners. De organisatie gaat in gesprek met Arnhemmers over onderwerpen die leven in de stad, zodat verschillende denkbeelden een plek krijgen. Arnhemse stadsgesprekken heeft, met steun vanuit het Mediafonds Arnhem, al meer dan 12 van dit soort avonden georganiseerd.

Het stadsgesprek ‘Racisme voorbij’ begint op dinsdag 19 maart om 19:30 en vindt plaats op de derde verdieping van Rozet. Je kan je gratis aanmelden voor deze avond via de volgende link.

De livestream van de vorige editie ‘De Vredesvlag’ kan je hieronder terugkijken.