Show menu

Publicaties

Fly on the wall documentaire 'InDifferent'

In de documentaire InDifferent volgt filmmaker en organisatie antropoloog Maaike Broos als ‘fly on the wall’ twee jaar lang de ontwikkeling van de Arnhemse stichting InDifferent. Deze stichting, opgericht door kunstdocent Elmar Noteboom, zet zich in voor meer diversiteit op scholen. InDifferent wil dat scholen veilige omgevingen zijn waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht zijn of haar achtergrond.

De documentaire begint op het Dorenweerd College, waar Noteboom en een groep leerlingen InDifferent oprichten. De stichting organiseert verschillende activiteiten, zoals workshops over seksualiteit en discriminatie. Ook voeren medewerkers en vrijwilligers van de stichting gesprekken met leerlingen en docenten over de gewenste cultuur op school. In de loop van de tijd groeit InDifferent uit tot een beweging. De stichting wordt actief op andere middelbare scholen in Arnhem en vergaart bekendheid in de rest van Nederland.

Impact
De documentaire laat zien wat voor impact de activiteiten van InDifferent hebben op de scholen waar de stichting actief is. Hierdoor wordt in beeld gebracht hoe middelbare scholen in en rondom Arnhem omgaan met thema’s zoals seksualiteit, discriminatie en het creëren van een veilige leeromgeving.

De documentaire ging november 2023 in première in Filmtheater Focus. Op een nog aan te kondigen moment wordt InDifferent uitgezonden en online geplaatst.