Show menu

Publicaties

Arnhems Fabrikaat: Audioportretten van Arnhemse makers

Categorie: Geen categorie

In de audioportretten van Arnhems Fabrikaat vertellen Arnhemse professionals over hun makerschap. Hierbij staat het onderzoeksproces dat voorafging aan de totstandkoming van hun werk centraal. Podcastmaker Marianna van der Noordt laat in deze portretten het traditionele vraag-antwoord-interview achterwege en biedt makers een eigen platform om te vertellen over de weg die ze hebben afgelegd.

‘Door weglating van het vraag en antwoord gedeelte ligt de focus op een verhalende zelfstandige vorm’, valt te lezen op de site van Arnhems Fabrikaat. De geïnterviewden vertellen in de afleveringen over hun drijfveren, het ontluiken van hun kunstenaarschap en de manieren die ze gevonden hebben om hun werk vorm te geven.

Inmiddels staan er al meer dan dertig afleveringen online. Je kan alle afleveringen hier beluisteren.

Nelleke Verweij

Op aanraden van Teunke Hauer, de moeder van Rutger Hauer, ging Nelleke Verweij eerst levenservaring opdoen voordat ze toelating deed aan een theateropleiding. Die kreeg ze dubbel en dwars toen ze in een psychiatrische inrichting kwam te werken. De extreme persoonlijkheden waar ze mee moest dealen bleken een handige leerschool te zijn voor haar latere werk als actrice en theatermaker. (Tekst van Arnhems Fabrikaat)

Eun Young Lee

Eun Young Lee wist het al op jonge leeftijd: ik word kunstenares. Ze groeide op in Zuid-Korea en vertrok na haar kunstopleiding in Seoul naar Parijs voor de studie Arts Plastiques aan de Sorbonne. De liefde bracht haar naar Nederland en, omdat ze er per toeval een grote woon/werkruimte kon krijgen, naar Arnhem.’ (Tekst van Arnhems Fabrikaat)

Marc Beaugendre

Marc Beaugendre is een energieke, bevlogen danser die al op jonge leeftijd zijn eerste danslessen volgde in zijn geboorteplaats Lyon en later o.a. aan de École Rudra Béjart in Lausanne en Espace Pleiade in Vichy. Hij verhuisde naar Arnhem nadat hij was aangenomen bij dansgezelschap Introdans. En had daar 7 jaar lang de tijd van zijn leven. (Tekst van Arnhems Fabrikaat)